Bunăstarea animalelor

Din grijă pentru animalele pe care le îngrijim

Angajamentul nostru

Respectarea celor mai înalte norme de bunăstare a animalelor reprezintă angajamentul nostru de lider în industria porcinelor. Este respectul pe care îl oferim animalelor, principiu ce stă la baza celor mai puternice convingeri ale noastre. Aplicând legile si reglementarile Uniunii Europene asigurăm, prin activitățile zilnice, cele mai bune condiții animalelor noastre. Pentru a susține un randament ridicat de lucru au fost elaborate proceduri standard de operare pentru fiecare departament de producție. Acestea sunt urmate zilnic în fermă în vederea respectării standardelor noastre.

Metodologie

Metodologia creată și respectată întru totul în fermele noastre diferențiază procedurile în funcție de grupele de vârstă, fiind adaptată la nevoile specifice fiecărui animal. În principal, priotitzăm două direcții importante:

Nutriția - ne asigurăm că animalele primesc hrană de calitate

Hrana animalelor este atent realizată de către nutriționiști internaționali  în conformitate cu necesitățile pe fiecare categorie de vârstă și greutate corporală a animalelor.

O rețetă echilibrată de furaj înseamnă respectarea cerințelor nutriționale ale animalelor și întărirea sistemului lor imunitar, oferind toate vitaminele și mineralele necesare în cantitățile de care au nevoie. Acest lucru le oferă o dezvoltare sănătoasă și o rezistență naturală foarte bună la boli.

 

Sănătatea - în conformitate cu normele de biosecuritate

Prin sporirea măsurilor de biosecuritate atât în ceea ce privește factorul uman (utilizarea prefiltrelor și filtrelor, automatizarea sistemelor de dezinfecție), cât și din punct de vedere al contactului cu exteriorul (spălătorii suplimentare, plase de insecte, garduri) garantăm protecția și siguranța animalelor noastre.

De la biosecuritate, la un mediu adecvat, la alimente de calitate, apă precum și asistență, animalele noastre beneficiază de condiții care promovează sănătatea și bunăstarea.

Datorită vastei experiențe a colegilor noștri, împreună cu principiile daneze în gestionarea producției, animalele sunt  îngrijite într-un mod care să răspundă corect nevoilor lor. Mai mult, evaluăm în mod regulat starea lor de bunăstare.

Ne instruim colegii în mod constant la toate nivelurile pentru a oferi îngrijire profesională și evaluăm regulat bunăstarea animalelor.

Română