Protecția mediului înconjurător

Model de agribusiness în strânsă corelare cu protecția mediului înconjurător.

Protecția mediului înconjurător

Impactul asupra mediului înconjurător este o grijă constantă pentru grupul nostru, fapt reflectat în practicile operaționale, precum și în investițille realizate în ultimii ani.

Am dezvoltat o manieră durabilă de a gestiona producția, prin integrarea reglementărilor, a celor mai bune practici și a inițiativelor proactive într-un model care presupune o interacțiune responsabilă cu mediul înconjurător.

Initiațive

Grupul Premium Porc este puternic angajat în respectarea reglementărilor legale si desfășoară inițiative multiple în vederea protejării mediului înconjurător prin următoarele:

Îngrășământ natural

Dejecțiile produse în ferme sunt utilizate drept îngrășământ natural în procesul de fertilizare a culturilor agricole. Pentru fiecare tip de recoltă se realizează un plan personalizat cu proceduri standard de fertilizare.

Spre deosebire de îngrășământul chimic utilizat în mod obișnuit, fetilizantul natural îmbogățește conținutul organic al solului, oferă o retenție mai bună de apă și îmbunătățește solul. Cu o structură nutritivă complexă, culturile fertilizate generează randamente mai mari, proprietăți calorice îmbunătățite și au o rezistență mai bună la boli.

Pentru a crește impactul pozitiv al acestor activități, investim în tehnologii și echipamente avansate.

 

Optimizarea traseelor

Facem eforturi constante pentru optimizarea rutelor noastre de transport, echilibrând și emisiile de CO2.

Fie că este vorba despre transportul de animale, furaje și cereale sau lucrări agricole în pregătirea, însămânțarea și recoltarea pământului, prin organizarea și planificarea îmbunătățită am optimizat și am redus semnificativ impactul acestor lucrări agricole specifice asupra mediului.

Mai mult, prin investiții în utilaje noi, mai ecologice și camioane Euro 6, impactul asupra mediului devine și mai redus.

 

Eficientizarea resurselor

Monitorizăm consumul de energie și apă pentru a identifica soluțiile cele mai eficiente de utilizare. În plus, organizăm training-uri periodice pentru angajații noștri pentru administrarea eficientă a resurselor.

Ne asumăm responsabilitatea pentru propriile acțiuni și promovăm cooperarea și transparența în relația cu autoritățile locale. Depunem toate eforturile pentru a minimiza eventualul impact al activităților de producție la toate nivelurile și a îmbunătăți performanțele privind protecția mediului înconjurător, din grijă pentru acesta.

Română