Povestea noastră

Echilibrul perfect între expertiză daneză și tradiție românească

Povestea noastră începe în 2001, când un grup de 13 fermieri danezi au decis să se angajeze într-un proiect plin de provocări și au înființat ferme de porci moderne, operate la cele mai înalte standarde din industrie, în afara frontierelor Danemarcei.

Membrii fondatori au ales Canada, datorită potențialului ridicat de piață de la momentul respectiv. Astfel, noua companie Danish Canadian Holding A/S a creat o punte între două țări cu tradiție îndelungată în creșterea de porcine.

În 2006, atrasă de potențialul de piață oferit de țările din Europa de Est, compania a decis să-și îndrepte atenția și către piața românească. Aici, compania a achizitionat, renovat și retehnologizat  un complex de ferme construit în perioada comunistă. Odată cu expansiunea geografică, numele companiei a fost schimbat în DCH International A/S.

Creșterea în România a fost constantă și rapidă, am preluat ferme, pe care le-am dotat cu tehnologii de ultimă oră, le-am adaptat celor mai stricte standarde de producție și biosecuritate, iar astăzi controlăm o mare parte a fluxului de producție: de la producția de cereale, la procesarea furajelor, creșterea porcinelor și gestionarea îngrășămintelor organice.

Premium Porc Group a devenit al doilea cel mai mare producător și crescător de porcine din țara noastră. Între timp, compania a decis să își retragă activitatea din Canada și să își concentreze resursele înspre producția din România.

În prezent, grupul de firme Premium Porc este constituit din 11 companii, având obiecte de activitate diferite, părți integrate într-un sistem de producție dezvoltat pe verticală, cu efective de peste 600.000 de porcine si cu investiții de peste 115 milioane de euro în decursul istoriei de peste 14 ani în România.

Expertiză daneză - cel mai eficient sistem de creștere a porcinelor

Danemarca este unul din liderii modiali ai producției de porcine, având peste un secol de experiență în producția industrială de porcine. 

Cu accent pe eficiență, Danemarca a creat un sistem de renume internațional pentru creșterea profesională a porcilor, cu unele dintre cele mai bune rezultate din lume. Cuprinde rase excelente de porci, tehnologie agricolă modernă, tehnici rafinate de gestionare a fermelor și o abordare unică a managementului oamenilor.

Am implementat cu succes expertiza daneză în producția de porcine din România, cu rezultate excelente în ceea ce privește producția și construirea organizației. Fiind în top 10% cei mai eficienți producători europeni, Premium Porc Group este un principal producător al pieței din România. 

 

Evenimente importante

 • 2001

  Înfiițarea Danish Canadian Holding A/S
  Începe producția în Canada
 • 2006

  Înfiițarea producției în România
  Ferma Premium Porc, Vrancea
 • 2007

  Înfiinţarea diviziei de agricultură
 • 2008

  Ferma Consinterfin
  Prima Fabrică de Nutrețuri Combinate
 • 2011

  Fermele Sibioara și Fântânele
 • 2014

  Extinderea fermelor Fântânele & Sibioara
  A doua Fabrică de Nutrețuri Combinate
 • 2013

  Ferma Negreni
 • 2015

  Ferma Veștem
  Încetarea productiei în Canada
 • 2017

  Noua fermă de scroafe - Olsuin
  Ferma Venturelli
 • 2018

  Ferma Feldioara
 • 2019

  Cea mai modernă stație de vieri din România
  A treia Fabrică de Nutrețuri Combinate
  Iar povestea Premium Porc Group continuă...
Română