Regulament Bursa Proiectelor Scolare 2019

Bursa Proiectelor Scolare

Premium Porc Group dă startul celei de a VII-a ediții a ”Bursei Proiectelor Școlare”, un eveniment de CSR ce își propune anul acesta să Descopere Vrancea. #descoperavrancea

Premiul cel mare este în valoare de 17.500 euro și se poate materializa într-un laborator IT complet echipat, teren de sport sau laborator de științele naturii.

Sub sloganul ”Descoperă Vrancea”, ”Bursa Proiectelor Școlare” lansează elevilor de gimnaziu din județul Vrancea provocarea de a realiza un video care să surprindă imagini descriptive din localitatea/regiunea în care locuiesc. Video-urile vor fi de 3 minute și vor fi însoțite de o descriere de 5-6 rânduri. Toate video-urile vor fi proiectate în cadrul competiției. Toate video-urile însoțite de descriere (5-6 rânduri) vor fi postate pe paginile de facebook și Youtube ale Premium Porc pentru a putea fi vizualitate și a primi like-uri.

La fel ca și în anii precedenți, echipele vor fi formate din șapte elevi alături de un profesor coordonator. Echipa al cărei proiect va fi cel mai votat va câștiga un premiu în valoare de 17.500 euro pentru școala sa. Suma oferită de Premium Porc Group va ajuta la dotarea școlii, la alegerea echipei, fie cu un laborator IT, un teren de sport, sau un laborator de științele naturii. De asemenea, pe lângă premiul de 17.500 euro, grupul de companii Premium Porc va oferi premii și elevilor din echipele câștigătoare. Astfel, fiecare elev al echipei care va câștiga marele premiu de 17.500 euro va primi câe un laptop cadou. Același premiu va primi și profesorul coordonator. Elevii echipei clasate pe locul II vor primi câte o tabletă, iar membrii echipei de pe locul III se vor bucura de câte un smartphone. Profesorii coordonatori vor fi recompensați cu aceleași premii.

Cum poți câștiga?

”Descoperă Vrancea” este un proiect special, un proiect care să vă facă să fiți mândri de zona în care locuiți. ”Descoperă Vrancea” este un proiect pentru familia și prietenii voștri pe care astfel îi veți invita să privească cu admirație zonele captate în imagini, precum și munca voastră. Și nu în ultimul rând, este un proiect dedicat tuturor celor care nu cunosc Vrancea și cărora, VOI, copii, le veți povesti și ii veți invita prin imagini video să vină în vizită și să descopere poate chiar mai multe decât le veți arăta voi.

Voi aveți sansa să zugraviți Vrancea așa cum vreți: Vrancea rurală, Vrancea urbană, Vrancea formelor de relief pitorești, Vrancea arhitecturală, Vrancea istorică, Vrancea Bătrânilor satului, Vrancea mioritică, Vrancea de poveste – Vrancea așa cum o vedeți voi. Suntem siguri că acest tărâm de poveste are multe de arătat.

Jurizare

Dacă echipa iși dorește cu adevărat să câștige premiile oferite de grupul de companii Premium Porc atunci va avea nevoie de toți prietenii, colegii și membrii familiei pentru a susține proiectul.

Cei 17.500 Euro și restul premiilor vor fi câștigate în baza următoarelor criterii:

 • 40% - like-uri facebook/ youtube
 • 30 % - juriu format dintr-un reprezentant al Organizatorului, un reprezentant al Primariei Focșani și un reprezentant al Inspectoratului Școlar Vrancea
 • 30% vot prin buletin de vot participanții din sală;

Juriul va fi format din urmatorii membri:

 • Un reprezentant al companiei Premium Porc Group;
 • Un reprezentant al ISJ Vrancea;
 • Un reprezentant al Primăriei Municipiului Focșani;

Cum se fac înscrierile?

Pentru a intra în competiția Bursa Proiectelor Școlare 2019, elevii de gimnaziu trebuie să completeze formularul on-line: Inscriere bursa scolara, în perioada 18 nov.- 04 decembrie 2019. Descrierea proiectului și video-ul relevant pentru tema data vor fi atașate în formularul de înscriere.

Validarea înscrierii se realizează doar după încărcarea (upload) consimtămintelor GDPR (de protecție a datelor personale) în format .jpg sau .pdf. Fiecare elev, membru al echipei, va trebui să aibă propriul consimțământ semnat de tutorele legal. Toate video-urile însoțite de descrierea aferentă vor fi postate pe paginile de facebook și Youtube ale Premium Porc pentru a putea fi vizualitate și a primi like-uri. De asemenea, în data de 7 decembrie 2019, începând cu ora 9.00, la Sala Polivalentă din municipiul Focșani va avea loc competiția publică ”Descoperă Vrancea”, iar echipa care va obține cele mai multe voturi de la vizitatori va avea o șansă în plus de câștig! In cadrul evenimentului, vor fi proiectate toate video-urile. După proiecția fiecărui video vor fi alocate maxim 7 minute/ echipă pentru prezentarea proiectului.

Care sunt premiile?

Echipa câștigătoare va avea ocazia să câștige premiul cel mare în valoare de 17.500 EUR pentru școala sa care se va materializa, la alegere, în:

 • Un laborator IT;
 • Un laborator de stiintele naturii;
 • Un teren de sport.

De asemenea, vor fi acordate și premii individuale, membrilor echipelor ale căror proiecte vor obține punctajul maxim.

 • Premiul I (premiu pentru echipa care câștigă 17.500 Euro pentru școală) un laptop de ultimă generație pentru fiecare membru al echipei și profesorul coordonator.
 • Premiul II - o tabletă de ultimă generație pentru fiecare membru al echipei și profesorul coordonator
 • Premiul III – un smartphone pentru fiecare membru al echipei și profesorul coordonator

Despre Premium Porc și proiectul ”Bursa Proiectelor Școlare”

Premium Porc este un grup de companii înființat în 2006 cu activitate integrată în agribusiness și cu o experiență vastă în  administrarea fermelor de porcine în sistem intensiv, folosind tehnologie și genetica daneză. În urmă cu șapte ani, Premium Porc a decis să se implice în proiectele de CSR în zonele unde operează, cu precădere în proiecte care țin de educație. În cadrul ”Bursei Proiectelor Școlare”, Premium Porc Group a reușit dotarea unui număr de 4 școli din Județul Vrancea cu laboratoare IT. De asemenea, fiecare sală de clasă desemnată pentru laboratorul IT a fost renovată fiind schimbate rețelele electrice, tâmplăria, pardoselile etc. În cadrul Galei Romanian CSR Awards 2016, grupul de companii Premium Porc a obținut mențiune, la secțiunea educație, cu proiectul Bursa Proiectelor Școlare.

Misiunea, viziunea și valorile
Premium Porc Group

Misiune: Dezvoltarea producției de porcine, prin cunoştinte de specialitate, expertiză şi eficienţă financiară, în ţări selectate pentru condiţiile de piaţă atractive.

Viziune: Să devenim cea mai bună companie din industrie în ceea ce priveşte organizaţia noastră, managementul, eficienţa şi profitabilitatea.

Română